Zamówienia publiczne na zakup produktów spożywczych - zaplanuj i uzyskaj najkorzystniejszą procedurę zakupową - szkolenie online

W tej chwili nie realizujemy szkolenia z tej tematyki. Jeżeli jesteś zainteresowany tym tematem daj nam znać a my skontaktujemy się z Tobą kiedy szkolenie znajdzie się w naszej ofercie!

    Program szkolenia

    1. Krok pierwszy – zaplanuj zamówienie publiczne:

    • Plan postępowań o udzielenie zamówień na rok w świetle PZP
    • Plan postępowań o udzielenie zamówień na rok, a plan finansowy danej jednostki
    • Wartość zamówienia według planu finansowego, a szacunkowa wartość zamówienia
    • Co z zamówieniami nieplanowanymi

    2. Krok drugi – ustal szacunkową wartość zamówienia:

    • Jedno zamówienie, część zamówienia, zamówienie dodatkowe czy uzupełniające.
    • Wartość zamówienia na dostawę produktów spożywczych, usługi restauracyjne i catering.
    • Ustalanie wartości zamówień powtarzających się okresowo.
    • Ustalanie wartości zamówień wieloletnich.
    • Ustalanie wartości zamówień udzielanych w częściach.
    • Zamówienia udzielane przez różne jednostki organizacyjne tej samej placówki

    3. Krok trzeci – wybierz najlepszego wykonawcę:

    • Jak opisać przedmiot zamówienia.
    • Jak określić wymagania podmiotowe.
    • Jak opisać kryteria oceny ofert i ocenić jakość produktów.
    • Tryb zamówienia najbardziej właściwy do zakupu artykułów spożywczych
    • Procedura wyboru wykonawcy – do 130 000,00 złotych i więcej
    • Obowiązki z regulaminu i w świetle PZ

    4. Krok czwarty – sprawdź czy nie naruszasz dyscypliny finansów publicznych:

    • Czy w zamówieniach publicznych do 130 000 zł może dojść do naruszenia dyscypliny finansów publicznych
    • Przypadki naruszenia dyscypliny finansów publicznych w zamówieniach do 130 000 zł
    • Czy Ty możesz odpowiadać za naruszenie dyscypliny finansów publicznych
    • Jakie kary mogą Cię spotkać za naruszenie dyscypliny finansów publicznych